Çocuklar ve Oyun

Tarihin başından beri çocukların büyüme evresinde gerek dış dünyayı anlamak gerek öğrenmek gerekse de motor hareketlerini geliştirmek adına pek çok farklı oyun oynadığı bilinmekte. Gelişen teknolojiyi takiben değişen dünyamızda bu oyunlar fiziksel dünyadan uzaklaşarak ağırlıklı olarak sanal ortama kaymış durumda.

Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar, çocukların gelişiminde oyunların ne kadar önemli olduğunu ortaya koymakta. Hal böyleyken bilhassa zeka gelişimi oyunları, ebeveynler tarafınca en çok tercih edilen oyun kategorileri arasında yer almakta. RitimUS Ailesi olarak bizler de çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimine sayısız yönden olumlu katkı sağlayan bu oyunları, onlara keyifli hale getirerek siz ebeveynlerin de tüm gelişim sürecini takip edebilmenizi sağlayacak uygulamamızı geliştirdik.

Peki RitimUs çocukların gelişimine ne gibi katkılar sağlıyor?

Sıklıkla sosyal ağlardaki platformlarda oyunlar oynayan çocukların gelişim süreci pek takip edilemez durumda. Öte yandan çevirimiçi platformlarda oyun oynamak her geçen gün daha da artıyor. Bu durum ebeveynleri, çocuklarının sosyal becerilerinin zayıf kalması konusunda her ne kadar tedirgin etse de yapılan araştırmalar birden fazla kişi ile (klan ile) oynanan oyunların çocuklarda birlikte hareket etme yetisini geliştirdiğini vurguluyor.

İnternetin özellikle günümüzde bizlere sunduğu bir numaralı konu “hızlı tüketilebilirlik” olduğundan, bilhassa çocukların dikkatlerinde sıklıkla dağılma olabiliyor. Bu da takibi yapılmayan ve gelişim süreci bilinmeyen oyunların devamlılığı ve yüksek ölçüde sosyal medya kullanımı halinde çocuklarda dikkat dağınıklığına; aynı anda tek bir konuya odaklanamamaya neden oluyor.

RitimUs, bu alanda çalıştığı uzman ekibiyle birlikte Montessori Metodu’nu da çalışmalarının merkezine koyup pek çok oyun geliştirdi. Bu oyunlar tepki süresini hızlandırma, takip süresini çoğaltma; motor hareketlerinin güçlenmesi ve problem çözümleme alanlarında hazırlanma kazandırıyor. Ayrıca RitimUS dahilindeki bu oyunlar sayesinde ebeveynler, çocuklarının oyunlardaki tüm gelişim sürecini de yakından takip edip; varsa eksiklerini tespit edip o konuya ağırlık vermelerine de imkan tanıyor.